Gezond en met goesting werken, daar wil iedereen voor tekenen

Iedereen wint als medewerkers met plezier komen werken. Als de werksituatie goed zit en medewerkers op het werk zowel lichamelijk als geestelijk goed in hun vel zitten, komt de goesting vanzelf.

Ontdek feiten, werkbare tips en jouw toolbox

Wist jij dit al?
6 feiten over werken met goesting

1

Medewerkers kampen met evenveel werkstress als zelfstandigen.

Daar ligt het dus niet aan. Wel andere factoren zoals de levensfase, de scholingsgraad, de sector en de grootte van de onderneming zorgen voor meer of minder werkstress bij medewerkers.

2

Leidinggevenden en collega’s zijn een oorzaak én een oplossing van werkstress.

Enerzijds bieden ze vaak steun en een emotionele uitlaatklep, anderzijds zorgen ze soms voor extra druk of vertonen ze zelfs pestgedrag.

3

Fysieke belasting schuilt in elke sector.

In de bouw- en metaalsector doen medewerkers of zelfstandigen fysiek belastend werk, maar ook in andere sectoren is het uitkijken dat het werk fysiek niet te zwaar wordt. Zorg- en welzijnswerkers voeren lichamelijk zware taken uit en staan in ongemakkelijke houdingen. In het onderwijs is overmatig lawaai een risico, en voor telecom en zakelijke dienstverleners is repetitief beeldschermwerk een pijnpunt.

4

Een leeftijdsbewust beleid is nodig om medewerkers van alle generaties en levensfasen gelukkig te laten werken.

Het geeft gelijke kansen aan iedereen in een organisatie, van jong tot oud en past de werksituatie aan aan de levensfase van de medewerker, zonder generaties te ‘bepamperen’.

5

Medewerkers uit de financiële sector, overheden, politie of defensie en zelfstandige raadgevers, makelaars, consultants en vrije beroepers vinden het haalbaar om tot aan hun pensioen te werken. In het onderwijs, de horeca, de bouw en landbouw is men daar minder van overtuigd. Zij moeten hun werksituatie aanpassen om tot het pensioen te kunnen doorwerken.

6

Hoewel actieve 55+’ers minder leermogelijkheden hebben dan medewekers van andere leeftijden, behalen ze met 60% de hoogste werkbaarheidsgraad van allemaal.

Werkbare tips
4 tips om medewerkers te laten werken met goesting

TIP! Analyseer de oorzaken van werkstress bij je medewerkers voor je je beleid aanpast
Lees meer

Werkstress bestrijd je op heel wat verschillende manieren, maar vooral in samenspraak met je medewerkers. Er zijn heel wat good practices die je kan proberen, maar alleen als dat is waar je medewekers nood aan hebben.

TIP! Spoor de letterlijke pijnpunten van je medewerkers op
Lees meer

En pas vervolgens je beleid aan door voldoende en duidelijke instructies vast te leggen, aangepaste kledij of materiaal te voorzien en apparatuur te gebruiken die een deel van de fysieke last overneemt. Ga ook ten rade bij een expert in werkbaar werk voor jouw specifieke sector.

TIP! Verschillende generaties vragen een verschillende aanpak
Lees meer

Om hen allemaal met goesting te laten werken, moet je een generatiebril opzetten. De kans is groot dat je generatieverschillen ontdekt. Er bestaan heel wat tools om je personeelsbeleid vervolgens voor alle generaties te optimaliseren.

TIP! Creëer een leeftijdsbewust personeelsbeleid.
Lees meer

Om een leeftijdsbewust personeelsbeleid te creëren, hou je best rekening met de verschillende levensfases en thuissituaties van je medewerkers en pas je hun werksituaties daaraan aan. Zo bekom je de perfecte werk-privébalans voor iedere medewerker.

Jouw toolbox om te werken met goesting

Wil je weten hoe groot de werkgoesting of werkdruk in jouw organisatie zijn? Of wil je je alle medewerkers, jong of oud, met goesting laten werken? Deze tools helpen je op weg!

De Tomato Masters komen met veel goesting en weinig stress naar het werk