Kmo Toetsingslijst Werkverzuim aanpakken (HRM Coach)

Ontwikkeld door
UNIZO

Deze toetsingslijst, specifiek gericht op kmo's, maakt deel uit van de HRM-coach. Het is een hulpmiddel om na te gaan hoe een organisatie omgaat met werkverzuim. De toetsingslijst bevat ook suggesties om ziekteverzuim te voorkomen of verminderen.

Context

De HRM Coach werd ontwikkeld door UNIZO en is specifiek gericht op kmo's. Het is een geheel van instrumenten gericht om binnen kmo's tot een goed doordacht personeelsbeleid te komen, op maat van de eigen onderneming. De HRM Coach bevat onder meer een geheel van toetsingslijsten over belangrijke thema's binnen het personeelsbeleid. De HRM Coach is ook een website die het geheel van deze instrumenten bundelt, samen met de diensten waarop UNIZO-leden beroep kunnen doen. Het geheel wordt aangevuld met een contactwerking met infosessies over actuele thema's binnen het personeelsbeleid.

Aanpak

De kmo Toetsingslijst Werkverzuim aanpakken wil de kmo-bedrijfsleid(st)er de problematiek van ziekteverzuim binnen de eigen onderneming beter laten inschatten. De toetsingslijst is bedoeld om een beter zicht te geven op hoe men binnen de eigen onderneming omgaat met ziekteverzuim en hoe ziekteverzuim in de toekomst kan verminderen.

Concreet materiaal

De kmo Toetsingslijst Werkverzuim aanpakken is onderverdeeld in 6 delen. De toetsingslijst gaat eerst in op wat ziekteverzuim is (onderdeel 1), hoe ziekteverzuim te meten (onderdeel 2) en welke (verborgen) kosten het met zich mee brengt (onderdeel 3).

Daarnaast gaat de toetsingslijst dieper in op de oorzaken van ziekteverzuim (onderdeel 4). De laatste twee onderdelen geven tips bij het aanpakken en voorkomen van langdurige arbeidsongeschiktheid (onderdeel 5) en hoe omgaan met veelvuldige ziektemeldingen (onderdeel 6).

De toetsingslijst geeft ook aan wat je in verband met ziekteverzuim kan vragen aan een sociaal secretariaat.

Beschikbaar

De toetsingslijst 'werkverzuim aanpakken' kan je terugvinden onder documenten.