Kmo Toetsingslijst Hoe geraak ik in gesprek met mijn medewerkers? Functioneringsgesprekken in de kmo (HRM Coach)

Ontwikkeld door
UNIZO

Deze toetsingslijst maakt deel uit van de HRM-coach. Het is een instrument met tips over hoe formeel of informeel een functioneringsgesprek best is. Het geeft ook tips hoe zo'n gesprek aan te pakken: vooraf, tijdens en nadien.

Context

De HRM Coach werd ontwikkeld door UNIZO en is specifiek gericht op kmo's. Het is een geheel van instrumenten gericht om binnen kmo's tot een goed doordacht personeelsbeleid te komen, op maat van de eigen onderneming. De HRM Coach bevat ondermeer een geheel van toetsingslijsten over belangrijke thema's binnen het personeelsbeleid. De HRM Coach is ook een website die het geheel van deze instrumenten bundelt, samen met de diensten waarop UNIZO-leden beroep kunnen doen (www.hrmcoach.be). Het geheel wordt aangevuld met een contactwerking met infosessies over actuele thema's binnen het personeelsbeleid.

Aanpak

De kmo Toetsingslijst Hoe geraak ik in gesprek met mijn medewerkers? Functioneringsgesprekken in de kmo wil de kmo-bedrijfsleid(st)er helpen met het voeren van gesprekken met de medewerkers, meer specifiek functioneringsgesprekken.

Concreet materiaal

Deze kmo Toetsingslijst geeft aan wanneer formele functioneringsgesprekken nuttig kunnen zijn en aan welke minimale vereisten zo een gesprek best voldoet. Daarnaast geeft de toetsingslijst tips bij wat best vooraf, tijdens en na een functioneringsgesprek gebeurd.

Beschikbaar

Je kan de toetsingslijst terugvinden onder documenten.