Vlotter leren thuiswerken? Leer bij op vdab.be

Als je thuiswerkt moet je andere of nieuwe competenties en vaardigheden ontwikkelen. Veerkracht, bewust omgaan met tijd, goed plannen, digitaal samenwerken, efficiënt en veilig werken in een digitale omgeving zijn competenties die aan bod komen in online cursussen, webinars en workshops van de VDAB.

Zo kan je je competenties voor duurzaam telewerken bijspijkeren

Met behulp van de juiste technologie en digitale oplossingen kan je efficiënt en vlot van thuis uit werken (of vanop een andere plek). Bij wijze van spreken is je kantoor nu overal. Dit heeft natuurlijk een enorme impact op hoe je nu en in de toekomst zal werken en welke vaardigheden je onder de knie moet hebben in dit digitale tijdperk.

De VDAB ontwikkelde een opleidingsaanbod rond deze sleutelcompetenties. Wij selecteerden een cursus, webinars en workshops waarmee je op je eigen tempo vaardigheden of competenties kan versterken die nodig zijn om duurzaam te telewerken (in coronatijden en erna).

Alle webinars, cursussen en workshops zijn gratis. Van de cursus of workshops bestaat vaak ook een realtime versie. Voor de onlineversies moet je je wel aanmelden bij Mijn loopbaan.

Op de site staat duidelijk aangegeven hoeveel tijd een webinar, cursus of workshop in beslag neemt. Het aanbod is toegankelijk voor iedereen met een digitale basiskennis.