Opleiding

Academie voor zelfstandige ondernemers

De ondernemersacademie organiseert (externe) opleidingen voor zelfstandige ondernemers die hun technische competenties op peil willen houden en hun managementvaardigheden verder aanscherpen. Naast het reguliere aanbod biedt de ondernemersacademie ook specifieke, praktijkgerichte opleidingen aan voor kmo-ondernemers.

Labs en Netwerken voor ondernemers

Bij Voka vind je een ruim en hedendaags aanbod aan praktijkgerichte opleidingen, actuasessies, labs en netwerkevents. Er is aandacht voor diverse thema’s zoals innovatie en leiderschap, human resources, motivatie, werkstress, talentontwikkeling, werkplekleren, interne communicatie en sociaal-juridische topics, persoonlijke vaardigheden en welzijn en preventie op het werk.

Ondernemersforum

Leren doe je ook via je netwerk. Het UNIZO OndernemersForum is een lerend netwerk voor ambitieuze ondernemers. In een aantal sessies werk je samen met andere ondernemers en een expert rond een bepaalde uitdaging zoals marketing & sales, HR & leiderschap, strategie, financiën en interne organisatie. De experts reiken inspiratie aan en gaan in dialoog met jou en jouw collega’s. Onder gelijkgestemden deel je relevante ervaringen en verwerf je nieuwe inzichten.

Opleiding land- en tuinbouwers

Land- en tuinbouwers kunnen bij Boerenbond terecht voor vorming en begeleiding rond talentmanagement, starten als werkgever, optimale arbeidsorganisatie, samenwerking tussen generaties …

HR-opleidingen voor de Social Profit

Als leidinggevende, HR-verantwoordelijke of bestuurder binnen een sociale onderneming kan je terecht bij HRwijs, de HR-dienstverlening van Verso. Er is een uitgebreid aanbod aan HR-opleidingen. Sommige zijn gratis zoals de Hands-on-Inclusion-bootcamps.

Sectoropleidingen

De meeste sectoren (of paritaire comités) hebben een sectorfonds dat een ruim vormings- en ondersteuningsaanbod voorziet voor ondernemingen uit hun bedrijfstak. Ga na of jouw sector dit aanbiedt.