Ontwikkeld door
VDAB

Context

Ook tijdens de lockdown zijn veel mensen aan de slag gebleven. Wie in een essentiële sector werkt, in de zorg, in volcontinue, bij de post, in een supermarkt of een paktjesdienst is tijdens de lockdown blijven werken. Maar ook wie thuis kon werken is aan de slag gebleven, vanuit zijn/haar eigen huis. Na de lockdown gingen mensen terug aan de slag (in de meeste sectoren). Hoe zorg je ervoor dat dat veilig kan gebeuren?

Aanpak

VDAB ontwikkelde een online cursus die je wegwijs maakt in veilig werken in coronatijden.

Concreet materiaal

Hoe hou je het in corona tijden veilig en gezond voor jezelf, je collega's en klanten? In deze online module vind je alle belangrijke richtlijnen op een rij. Je krijgt veel tips voor je woon-werkverplaatsingen, de organisatie van je werkplek en de omgang met collega's en klanten.
Deze onderwerpen komen aan bod:

  • van en naar het werk
  • aankomst op het werk
  • bewegen op de werkplek
  • mijn werkplek
  • gemeenschappelijke ruimtes

Beschikbaar

Je bepaalt zelf je leerplek en leermomenten. De cursus is 24u op 24 toegankelijk via het internet. Je kan deze opleiding volgen als je werk hebt en je je kennis en vaardigheden wil verruimen. De cursus is ook beschikbaar voor werkzoekenden. De opleiding is gratis. Je moet wel een account aanmaken bij de VDAB.