Ontwikkeld door
Voka

Voka ontwikkelde een website en een brochure boordevol tips over competentie- en talentontwikkeling gericht naar werkgevers en HRM-verantwoordelijken: 'Over competenties en talenten – check waar je vandaag staat en welke instrumenten je verder brengen'.

Aanpak

De vaardigheden van je medewerkers kan je ontdekken, benutten en ontwikkelen door competentiemanagement, talentmanagement of de waarderende benadering in te voeren.

Wil je hiermee starten? Of wil je het bestaande beleid verder verfijnen? In beide gevallen wil deze website je antwoorden bieden.

Zo wordt er ingegaan op het verschil tussen talentmanagement en competentiemanagement om zo de beste keuze te kunnen maken voor jouw bedrijf.

Concreet materiaal

Je vindt op deze website:

  • Allerlei instrumenten en informatie: zowel over talentmanagement, competentiemanagement en de waarderende benadering. Ze kosten allemaal minder dan 50 euro. De meesten zijn gratis.
  • Een testje waarbij je kan nagaan of jouw bedrijf, als het gaat over vaardigheden van medewerkers, vooral kijkt vanuit het perspectief van het bedrijf of het bedrijf én medewerker. Of misschien is het thema nog niet aan de orde in jouw bedrijf.
  • Subsidiemogelijkheden bij het invoeren van talentmanagement of competentiemanagement.
  • Tips over het behoud van sociale vrede bij het invoeren van talentmanagement of competentiemanagement.

Beschikbaar

Je kan een papieren versie van ‘Over competenties en talenten’ aanvragen op volgende adressen:

Regio Limburg
sandra.gole@voka.be
tel. 011 56 02 53

Regio Leuven
liesbet.decuyper@voka.be
tel. 016 89 19 89

Alle andere regio's
katrien.roels@voka.be
tel. 02 255 20 28