KMO Toetsingslijst Hoe geraak ik in gesprek met mijn team van medewerkers? Werkoverleg in de KMO (HRM Coach)

  Ontwikkeld door
  UNIZO

  Deze toetsingslijst maakt deel uit van de HRM Coach. Het is een instrument dat leert waarom werkoverleg nuttig kan zijn en hoe dat best wordt aangepakt. Het bevat praktische tips over thema's die thuis horen bij een werkoverleg en hoe de communicatie met de teamleden vlot kan verlopen.

  Context

  De HRM Coach werd ontwikkeld door UNIZO en is specifiek gericht op KMO's. Het is een geheel van instrumenten gericht om binnen KMO's tot een goed doordacht personeelsbeleid te komen, op maat van de eigen onderneming. De HRM Coach bevat onder meer een geheel van toetsingslijsten over belangrijke thema's binnen het personeelsbeleid. De HRM Coach is ook een website die het geheel van deze instrumenten bundelt, samen met de diensten waarop UNIZO-leden beroep kunnen doen (www.hrmcoach.be). Het geheel wordt aangevuld met een contactwerking met infosessies over actuele thema's binnen het personeelsbeleid.

  Aanpak

  De KMO Toetsingslijst "Hoe raak ik in gesprek met mijn team van medewerkers? Werkoverleg in de KMO" is een instrument om de KMO-bedrijfsleid(st)er op weg te helpen in het opzetten van goed werkoverleg.

  Concreet materiaal

  De toetsingslijst bevat informatie over waarom werkoverleg nuttig kan zijn en hoe dat best gebeurt. Het geeft inspiratie over welke kanalen gebruikt kunnen worden voor werkoverleg, welke onderwerpen passen in werkoverleg en waarop best gelet kan worden in de communicatie naar het hele team.

  Beschikbaar

  De toetsingslijst kan je terugvinden onder documenten.