Zo zorg je dat telewerken blijft werken

Nieuwe tips voor medewerkers om gezond en productief thuis te werken

Thuiswerken is anders dan op kantoor werken. We hebben het voorbije jaar geleerd (met vallen en opstaan) hoe je van thuis uit je werk doet, hoe je thuis je werk plant, hoe je contact houdt met je collega’s en hoe je van thuis uit toch samen kan werken . Al die ervaringen kan je meenemen om na te denken over hoe je graag in de toekomst verder wil telewerken. Telewerk zal immers een onderdeel blijven van de manier waarop we werken, ook na de Coronapandemie.

Welke tips?

Berg ook thuis je laptop op

Als je thuiswerkt, kan het lastig zijn om de grens tussen je werk- en je privéleven te trekken.  Hier lees je hoe je die grens beter kan bewaken, hoe je regelmatig tot rust kan komen en afstand kan nemen van je werk. Zo zorg je dat telewerken blijft werken!

Maak heldere afspraken met je baas, ook als je thuiswerkt

Als je thuiswerkt, kan je het gevoel hebben dat je overstelpt wordt door het werk. Gewoon blijven doorploeteren is hét recept voor een burn-out. Lees hier hoe je in gesprek gaat met je leidinggevende. Zo zorg je dat telewerken blijft werken!

Beveilig ook thuis je laptop met een wachtwoord

Je internetverbinding thuis net zo veilig maken als die op kantoor is misschien niet haalbaar, maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om de beveiliging te verbeteren. Lees hier hoe je zorgt voor een optimale beveiliging. Zo zorg je dat telewerken blijft werken!

Mis je je collega’s? Zorg voor een digitale afterwork

Als je thuiswerkt, kunnen relaties met collega’s snel verwateren. Dat zou zonde zijn.  Hou actief contact. Lees hier hoe je inzet op informele contacten. Zo zorg je dat telewerken blijft werken!

Bel je collega eens op om bij te praten

Wonen, werken en vaak zorgen op dezelfde plek kan leiden tot mentale en fysieke uitputting als je niet goed oplet. Daarom is het belangrijk om af en toe de telefoon te pakken, niet om te werken, maar om even bij te praten. Lees hier hoe je zorg draagt voor je eigen welzijn. Zo zorg je dat telewerken blijft werken!

Vlotter leren thuiswerken? Leer bij op vdab.be

Als je thuiswerkt moet je andere of nieuwe competenties en vaardigheden ontwikkelen. Lees hier welke opleidingen, webinars en workshops bij de VDAB online staan. Zo zorg je dat telewerken blijft werken!