Voel je je goed op je werk? Zo maak je er werk van!

Bovenstaande titel is geen slogan, maar wel een gloednieuwe website in het kader van het federaal actieplan mentaal welzijn op het werk. Op deze site vind je tips om jouw welzijn op het werk en het welzijnsbeleid in jouw organisatie te verbeteren. 

Van voorkomen tot werk hervatten

Op de website kan je lezen (en je laten inspireren) hoe je problemen kan voorkomen, hoe je signalen kan herkennen, hoe je stap voor stap kan herstellen, hoe je een terugval kan voorkomen en hoe gezond  en zonder stress het werk kan hervatten. 

Dezelfde items vind je ook terug op de pagina’s voor ondernemingen. 

Doe de test

Wil je inschatten hoe groot het risico is op een burn-out of het niveau van je werkstress? Op de site vind je een vragenlijst (de BAT, ontwikkeld door onderzoekers van de KU-Leuven). Deze vragenlijst heeft betrekking op hoe je jouw werk beleeft en hoe je je daarbij voelt.

Na het invullen van de vragenlijst ontvang je onmiddellijk gepersonaliseerde feedback: de graad van de klachten van stress of burn-out die je hebt aangeduid in de vragenlijst, en een gerichte doorverwijzing naar de informatie op deze website die voor jou het meest relevant is.

Pilootprojecten

Naast getuigenissen over werkstress en burn-out staan op de website 12 pilootprojecten "Geïntegreerde preventie van werkgerelateerde psychische aandoeningen". Zij werden geselecteerd uit 77 inzendingen. Ze liepen gedurende één jaar en konden rekenen op een subsidie. De Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid heeft met diverse instellingen gewerkt aan een geïntegreerd en gecoördineerd preventiebeleid inzake werkgerelateerde psychische aandoeningen, waaronder burn-out. 

www.ikvoelmegoedophetwerk.be