Doorsolutions en Tomato Masters getuigen over werkbaar werk

Er zijn twee nieuwe filmpjes in de reeks die de Stichting Innovatie & Arbeid laat maken rond werkbaar werk. Eén filmpje sluit aan bij het thema leren om te groeien (Doorsolutions) en een tweede bij het thema werken met goesting (Tomato Masters).

 

Leren door te doen

Over leerbeleid en kansen geven bij Doorsolutions

Voor Christoph Baete, zaakvoerder van Doorsolutions is ‘leren door te doen’ het motto van zijn opleidingsbeleid.

Doorsolutions is een productieonderneming die technische houten binnendeuren produceert. Opleiding is voor het bedrijf van wezenlijk belang omdat het reguliere schoolaanbod onvoldoende is. Daarom werkt Christoph veel met IBO, de individuele beroepsopleiding. Voor elke werknemer wordt een opleidingsplan uitgewerkt. Dat plan bevat enerzijds de technische opleiding voor een bepaalde functie maar anderzijds ook een heel sociaal luik. Op tijd komen, omgaan met feedback, leren uit je fouten, … komen hierin aan bod.

Voor Filip sluit deze manier van opleiden perfect aan bij zijn ontwikkelingstempo. Stap voor stap leer je alle aspecten van een job.

Volgens Christoph beseffen medewerkers vaak niet dat ze aan het leren zijn. Ze leren terwijl ze werken en ze leren vooral als ze iets verkeerd doen. Via directe feedback bouwen ze hun kennis op.

Als je op deze manier het leren en ontwikkelen vorm geeft, geef je meer kansen aan medewerkers en is hun loyaliteit groot.

 

Ieder zijn eigen tuin

Over werkgoesting en vertrouwen bij Tomato Masters

Johan Vlaemynck, bedrijfsleider van Tomato Masters vindt dat je fluitend je werk moet kunnen doen. Dan hou je het ook vol. Op z’n Westvlaams is dat ‘zich jeunen op het werk’.

Tomato Masters kweekt trostomaten voor verse consumptie voor de Belgische consument. Cosmina Covachu werkt al meer dan 7  jaar voor het bedrijf en is verantwoordelijk voor het gewasonderhoud. Ze vindt het leuk om met de planten bezig te zijn. Ze is blij met de goede communicatie in het bedrijf. Als alleenstaande ouder moet haar werkschema soms bijgesteld worden en daar is dan ook veel begrip voor.

Jobe Gibou is verantwoordelijk voor de biologische bestrijding. Hij vindt het fijn om nieuwe dingen te leren. Hij is erg trots op zijn functie. Die werd eerst door de vrouw van de baas gedaan maar sinds haar zwangerschap mag hij die functie uitvoeren ‘want men heeft vertrouwen in mij’.

Bij Tomato Masters is er niet zoveel afwisseling in het werk. Maar ook eenvoudig werk verdient volgens Johan Vlaeminck waardering. Men werft vooral mensen aan die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, die geen diploma hebben en onze taal niet kennen. Voor oudere werknemers probeert men het werk op zowel fysiek als mentaal vlak te verlichten.

Kurt, die al 30 jaar voor het bedrijf werk kreeg een innovatieprijs omdat hij het idee had om iedere collega verantwoordelijk te maken voor zijn/haar eigen moestuin. Iedereen zorgt voor een aantal lijnen tomaten. Dat levert niet alleen meer kwaliteit op maar maakt mensen ook trots op hun werk.